Wat we doen

Eigen bedrijf starten

Bent u voornemens uw ondernemersdroom te verwezenlijken en een eigen bedrijf starten? Daar komt heel wat bij kijken. Wij kunnen u daarbij helpen. Of het nu gaat om de keuze van de rechtsvorm van uw onderneming of het voeren van een administratie, wij zijn graag uw sparringpartner.

Hoe verkrijg ik een financiering?

Het vinden van de juiste financiering vraagt om een goede voorbereiding. Stel een ondernemingsplan op. In dit ondernemingsplan dient een uitgebreide en goed onderbouwde financiële paragraaf te zijn opgenomen. Bekijk vervolgens in hoeverre u instaat bent het benodigde bedrag zelf bij elkaar te brengen. Bijvoorbeeld door middel van:
+     Privé: eigen geld, woning als onderpand, etc.
+     Uw eigen bedrijf: uw pand, verbeterd debiteurenbeheer, voorraadoptimalisatie, etc.
+     Overheidsregelingen en subsidies: Europese, landelijke, provinciale, regionale, gemeentelijke subsidies en regelingen.
+     Externe financiering: lenen van de bank, bij een investeringsmaatschappij, een kredietunie, microfinanciering, crowdfunding, leasing, etc.

Wat moet ik regelen als ik een bedrijf wil starten?

Bij de start van uw onderneming registreert u uw bedrijf in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. U ontvangt meteen uw KvK-nummer. Als u zich inschrijft bij de KvK worden deze gegevens automatisch doorgegeven aan de Belastingdienst. Maar er is meer dat u moet regelen, zoals vergunningen en een administratie die op orde is.

Hoe maak ik een ondernemingsplan?

Het opstellen van een goed businessplan is een van de eerste stappen van het gehele investeringstraject. Zonder goede documentatie over uw onderneming en uw toekomstvisie zult u niet aan tafel komen bij investeerders. Door een sterke en goed onderbouwde financiële paragraaf in uw plan te verwerken, ontstaat een helder en duidelijk beeld van de financiële haalbaarheid van uw onderneming. Een overzichtelijke begroting en duidelijke prognoses van het bedrijfsresultaat geven niet alleen uzelf, maar ook de potentiële kredietverstrekkers inzicht in uw plannen. En dat is belangrijk. Een financiering wordt namelijk op basis van uw plan verstrekt.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Onze ervaren en praktisch ingestelde adviseurs kennen alle ins en outs bij het starten van een eigen bedrijf. Daarnaast hebben zij de juiste contacten bij de belangrijkste verstrekkers van eigen- en vreemd vermogen en begrijpen zij welke financieringsvorm het best past bij u én bij uw onderneming. Zij staan u graag bij tijdens het verwezenlijken van uw droom.

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij zijn graag uw sparringpartner en gaan samen met u de toekomst tegemoet.

Eigen bedrijf starten