(Her)financieringen

(her)financiering van uw bedrijf in uitdagende economische omstandigheden, is het mogelijk?

U heeft financiering nodig om uw bedrijfsactiviteiten te (her)financieren of een acquisitie te doen? Als gevolg van strengere kapitaaleisen voor banken is het aantrekken van financiering er niet eenvoudiger op geworden. Desondanks is het nog steeds mogelijk om met succes een financieringstraject te doorlopen. En is een banklening geen optie? Dan heeft u de keuze uit verschillende alternatieve financieringen.

Bij een (her)financiering op korte termijn is het van groot belang om snel te schakelen. Het maken van een gedegen analyse van de financieringsbehoefte en het vinden van een passende financier of investeerder kan immers een tijdrovend proces zijn. Zeker als uw bedrijf het moeilijk heeft. Maar ook als uw bedrijf niet direct financiering nodig heeft, is het lonend om niet te lang te wachten met handelen. Uw onderhandelingspositie is namelijk sterker als u niet op korte termijn geld nodig heeft. Hierdoor bent u beter in staat om gunstige voorwaarden te bedingen.

Welke financieringsvorm past het beste bij uw bedrijf? De financieringsbehoefte is vaak afhankelijk van de levensfase waarin uw bedrijf zich bevindt. Het is van belang dat u de kansen en risico's van verschillende financieringsalternatieven onderzoekt, alvorens u een financieringsbeslissing neemt. Bepaal of een bancaire lening, risicodragend kapitaal of een mix van eigen en vreemd vermogen (mezzanine) past bij de huidige (financierings)structuur. Ook als u geen (her)financiering nodig heeft, is het verstandig om periodiek onderzoek te doen naar mogelijkheden om de financieringsstructuur van uw onderneming verder te optimaliseren. Een optimale financiering realiseert u door te kiezen voor een goede balans tussen flexibiliteit en kosten.

De gespecialiseerde adviseurs van Ten Kate Huizinga Corporate Finance begrijpen welke financieringsvorm het beste past bij uw behoefte en ons uitgebreid netwerk geeft u toegang tot de belangrijkste financiële markten. Bovendien zijn onze adviseurs door jarenlange ervaring in staat om u te helpen uw financieringsstructuur te optimaliseren en de meest gunstige voorwaarden te bedingen bij het aantrekken van (her)financieringen.

Neem voor meer informatie contact op met ons team van ervaren transactieadviseurs.