Motorrijtuigen ook ouder dan 26 jaar niet langer belastingvrij

Voor oldtimers van 40 jaar en ouder blijft de vrijstelling voor de motorrijtuigenbelasting (MRB) gelden. Voor motorrijtuigen die op 1 januari 2014 ouder zijn dan 26 jaar, maar nog geen 40 jaar oud zijn, komt een overgangsregeling.

Voor oldtimers van 40 jaar en ouder blijft de vrijstelling voor de motorrijtuigenbelasting (MRB) gelden. Daarnaast komt er een overgangsregeling voor personen- en bestelauto's rijdend op benzine, motorrijwielen, bussen en vrachtwagens die op 1 januari 2014 al wel 26 jaar en ouder zijn, maar nog geen 40 jaar. Deze voertuigen komen in aanmerking voor een kwarttarief in de MRB over het gehele kalenderjaar, met een maximum van 120 euro. Wel geldt dan de voorwaarde dat er in de maanden januari, februari en december geen gebruik wordt gemaakt van de openbare weg.

Let op
Heeft u een personen- of bestelauto op diesel of LPG van 26 jaar ouder maar die nog geen 40 jaar oud is, dan profiteert u niet van de overgangsregeling. Voor deze auto bent u vanaf 1 januari 2014 het volle MRB-tarief verschuldigd.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.