Verkoop

Wilt u succesvol uw bedrijf verkopen, maar heeft u geen idee hoe u dit moet aanpakken?

Om verschillende redenen kunt u besluiten uw bedrijf te willen verkopen. Wat de reden ook is, de verkoop van een onderneming is een complex en intensief proces. Veel ondernemers verkopen hun onderneming immers maar één keer. Financieel moet dit goed geregeld zijn, maar ook emotioneel komt bij verkoop van uw onderneming meer kijken dan veel ondernemers zich kunnen voorstellen. Het verkopen van uw onderneming is dan ook niet te vergelijken met het verkopen van een auto of zelfs een woning. Een gedegen voorbereiding is daarom van groot belang.

Een goede voorbereiding begint met het maken van een analyse van uw onderneming en de markt waarin uw onderneming zich bevindt. Dit geeft u onder andere inzicht in de verkoopbaarheid van uw onderneming. Tevens is het van belang om inzicht te krijgen in condities waaraan een mogelijke verkoop moet voldoen. Wat wilt u met de transactie bereiken? Na de strategische oriëntatie voert u een financiële analyse uit. De financiële analyse geeft u een indicatie over de waarde van uw onderneming. De waardebepaling kunt u gebruiken ter onderbouwing van de vraagprijs tijdens de onderhandelingen. De waardebepaling geeft echter geen garantie voor de uiteindelijke prijs, omdat ook andere factoren van invloed zijn.
 
Vervolgens stelt u een kopersprofiel op, brengt u de potentiële kopers in kaart en kiest u een verkoopstrategie. Gaat uw voorkeur uit naar een onderhandse verkoop of een veiling? Door het kiezen van de juiste verkoopstrategie verhoogt u de kans op succes. Doorgaans blijven er gedurende het proces een beperkt aantal potentiële kopers over. Alvorens u met één of meer partijen tot een definitieve overeenkomst komt, is het gebruikelijk om geïnteresseerde partijen de mogelijkheid te bieden om een (voorlopig) due diligence onderzoek uit te voeren. Tot slot wordt onderhandeld over de prijs, transactiestructuur, garanties en overige voorwaarden (zoals sociale aspecten).
 
Wat is uw onderneming waard en hoe vindt u een geschikte koper? Na jaren lang uw ziel en zaligheid in uw bedrijf gestopt te hebben, wilt u vanzelfsprekend alleen de beste deal. Door ons uitgebreide netwerk zijn onze gespecialiseerde adviseurs van Ten Kate Huizinga Corporate Finance in staat om potentiële kopers te identificeren en een passende koper voor u te vinden. Wij begrijpen uw belangen en door jarenlange
transactie-ervaring halen wij voor u het maximale uit de onderhandelingen. Zo wordt een complex proces door onze betrouwbare, deskundige adviseurs een stuk overzichtelijker.

Neem voor meer informatie contact op met ons team van ervaren transactieadviseurs.